2022-04-05

Hej kära KWR-vänner

Nytt för i år är att Vi på Kalmar Whippetrace har tackat Marie för sitt fantastiska jobb som ordförande och överlämnar stafettpinnen till mig, Linus Ikonen. Jag har stora skor att fylla, men genom att fortsätta det goda samarbetet och bibehålla den fina sammanhållningen Vi har i Kalmar Whippetrace så har jag ingen som helst tvekan om att detta kommer att gå bra även detta år.

I år hoppas vi på att Vi kan lämna allt som har med pandemier att göra bakom oss och blicka framåt där vi har en spännande säsong framför oss. Kalmar Whippetrace är utvalda till att stå som värd för årets SM vilket Vi ser fram emot. Detta innebär även att Vi medlemmar har ett stort arbete framför oss då ett SM inte arrangeras över en natt. Till detta har vi tillsatt en SM-grupp som på styrelsens uppdrag kommer driva projektet framåt med fullt stöd från klubben, lycka till! Vi kommer även arrangera en tävling utöver SM, den 4/6. Detta kommer bli den fjärde i ordningen under tävlingsåret 2022, så vi håller tummarna för bra väder, och hoppas på välbesökt tävling.

Vi kommer inleda säsongen i Kalmar med en arbetsdag i närtid så att Vi kan komma i gång med träningar så snart som möjligt.

Är du intresserad utav att börja med whippetracen och bli medlem i klubben är du välkommen att skriva till oss, antingen via mejl på ordforande@kalmarwhippetrace.se eller besöka vår Facebook-sida https://www.facebook.com/kalmarwhippetrace

Väl mött, Ordförande Linus Ikonen

 

2021-05-24

Nu håller vi tummarna för att länets restriktioner lättar den 1/6. Detta skulle göra att vi kan komma igång att träffas och träna våra hundar.

Vi tränare funderar på hur vi ska lösa eventuella träningar, vi hoppas på kvällsträning i nästa vecka och söndagsträning helgen därpå men ha koll i medlemsgruppen på fb.

Södertälje räknar med att köra sin tävling men har flyttat fram den till den 19/6, förutsatt att restriktionen om 8 personer släpps from den 1/6. Anmälan blir då senast den 10/7. De kommer att hålla hårt på avstånd, munskydd mm och ha restriktioner nedskrivna till tävlingen.

Efter det hoppas vi att tävlingskalendern kan rulla på och då är vår tävling näst på tur, den 3/7.

Halmstad räknar med att arrangera SM iår, men då utan större samling med gemensam mat i ett tält. Mer information kommer.

Vi har ju regeln att alla måste visa upp vaccination, munkorg och täcken före tävlingsstart för säsongen. Dessutom måste hunden ha varit på minst en träning inför säsongsstart.

Till SM kan endast hundar med klar licens anmäla sig, däremot krävs inte deltagande på minst två tävlingar före SM i år då det inte kommer att arrangeras fler än tre st innan det är dags för SM.

Licens kan tas på två tävlingar, två licensprovsträningar eller en av varje. Sektionerna kommer förhoppningsvis att erbjuda licensprovsträningar före SM, bla kommer vi att försöka genomföra minst en.

Ordförande Marie

 

——————————————————————————–

2020-03-29

Under rådande omständigheter i Sverige dessa tider vill jag som ordförande nämna ett par saker.
Säsongen 2020 kommer att bli annorlunda. Redan nu har vi fått ställa in de tre första planerade tävlingarna för året. Ev kommer det att bli fler.

Möjligheterna till att träna kommer att se annorlunda ut än vad vi är vana vid. Vi kommer att få följa restriktioner föreskrivna av vår huvudstyrelse och vi kommer att få följa andra rutiner än vad vi är vana vid i vår sektion. Mer information kommer om detta.

Det är allas ansvar att inte komma till träning vid minsta lilla symptom på sjukdom. Vi måste hålla avstånd och avstå kramen som annars brukar vara välkommen i vår sektion.
Håll koll här på hemsidan och på vår facebooksida där vidare information kommer att delges.

Ha det så gott det går tillsammans med våra kära fyrbenta vänner!

Ordförande Marie

 

2018-06-17

 

Tillbaka ” i sadeln ”

Som nygammal ordförande tackar jag för förtroendet att återigen axla denna post.

Jag ser fram emot detta med tillförsikt och förhoppningar om många trevliga stunder tillsammans med Er i Kalmarsektionen. Vi är ett gott gäng som ställer upp för varandra och klubben, vilket jag vet att vi kommer att fortsätta med framöver också.

Nu är tävlingssäsongen igång och träningstillfällena varvas med tävlingar och andra åtaganden.

Vår vanliga träningsdag är söndagar, samling kl. 9.30 på vår bana i Påryd ( vägbeskrivning finns här på hemsidan )

Tänk då på att meningen är att vi tillsammans förbereder dagens träning genom att vi hjälps åt att plocka fram det som behövs och förbereder bana, bur mm för träningen, så att vi kan vara igång till kl. 10.00!

Vi som är tränare kan behöva prata ihop oss om träningsloppen.

Alla är Välkomna på vår träning men nytt för i år är att vi tar en träningsavgift på 20 kr/ hund och träningstillfälle för de som inte är medlemmar ännu.

Numera annonserar vi våra träningar på vår nya Facebooksida där alla, medlemmar eller ej, kan gå in och Gilla sidan och hänga med på vad som händer i vår klubb.

I år har klubben redan hunnit arrangera en tävling ( 2/6 ) och vi är värdar för derbyt som kommer att gå av stapeln den 22/9.

Välkomna att besöka oss i Påryd och på vår facebooksida Kalmar Whippetrace och passa på att kika runt här på vår hemsida.

Var inte rädd för att kontakta någon av oss i styrelsen om Ni har frågor.

Medlemmar, och även Du som vill besöka vår klubb: Kom ihåg att se till så att Din hund/ Dina hundar är rätt vaccinerade ( vart fjärde år med DHPPi enligt SKK ).

Hälsningar

Marie Lundqvist, ordförande Kalmar Whippetrace

2016-02-02

Nytt år, ny ordförande men förhoppningsvis samma engagemang och goda stämning!

Kan kanske vara bra med en liten presentation av den nya ordföranden.
Jerker Olin heter jag och jag bor i Emmaboda med min fru Cissi, tre whippets och en pumi. Har varit med I Kalmar WR i ca fyra år.  Är förutom ordförande även domare sen i somras.
Att vi alls blev med whippet är mest en slump. Cissi, som är massageterapeut för hund, var i Påryd på SM 2010 och masserade hundar. När hon kom hem konstaterade hon att whippar var oerhört mysiga och härliga hundar så det skulle vi ha när vi blev gamla. Vilket vi, eller i vart fall jag, blev ett år senare då vår första whippet dök upp i familjen.  Och nu är de som sagt tre till antalet 🙂
Är även engagerad i LC där jag är pilot och starter samt ingår i träningsgruppen i Torne.

Jag ser fram emot en ny säsong med många roliga och givande träningar med övriga medlemmar i sektionen och jag är övertygad om att vi tillsammans kan göra detta till ännu ett bra år för sektionen. Förberedelserna inför säsongen är redan igång och innefattar bland annat en totalrenovering av buren där allt trä byts till nytt och nya startluckor skall fixas till. Som vanligt så kommer det bli en del fix på banan och klubbhuset under våren och där hoppas jag att så många som möjligt hjälper till. Det brukar vara ett bra tillfälle att få återknyta kontakterna efter en lång vinterdvala (är övertygad om att våra whippar gärna skulle gå i ide över vintern…).
Om du har några funderingar, synpunkter eller idéer så haffa mig, eller någon annan i styrelsen,  när du ser oss på någon träning eller mail mig på ordforande[at]kalmarwhippetrace.se . Det är alltid trevligt med engagerade medlemmar.

Vi ses i Påryd och på övriga  WR-banor i vår och sommar och glöm inte förbereda era hundar så att de är i bra form inför säsongen!
Väl mött
Mvh
Jerker Olin

 

2015-04-10

Ny på flera sätt

Välkommen till Whippetrace Kalmars hemsida, hoppas du hittar den information du söker, om inte kontaktar du mig som ordförande eller någon i styrelsen. Du hittar kontaktuppgifter under Vår klubb. Att vara nyvald ordförande känns hedrande och inspirerande, men ställer också krav och här uppstår problem ibland, som det gör för alla som är nya med en arbetsuppgift och man saknar rutiner. Då gäller det att ha folk runt sig med rutiner och erfarenhet, det har jag förmånen att ha här i vår klubb.

En ny säsong står för dörren och våra fyrbenta vänner längtar nog efter att få sträcka ut sig längs med banan och bli först på trasan. Här i kalmarklubben har vi många duktiga tävlingshundar, och fler unga är på gång och kommer provspringa för licens. För att vara i form så är träning A och O och nu drar vi igång med träning på söndagar klockan 09.30 om inget annan anges på vår träningsblogg. Såväl nya som gamla medlemmar är välkomna.

För dig som har en Whippet och eventuellt funderar på om detta är något för din hund, kom gärna till en träning så får du både veta mer men också så hur mycket hundarna älskar at springa.

Det är viktigt att komma ihåg att i Whippetrace är det enbart dagsformen som räknas. Att delta i ett lopp och komma sist behöver inte betyda att du är utslagen, i finalen springer hunden alltid med jämbördiga.

Välkomna till årets säsong.

Carina Adolfsson Elgestam
normaadolfsson@gmail.com
070-323 65 93

 

 

2012-04-03

Säsongs start!!

Efter en del hattande hit och dit med vädret har vi nu bestämt oss för att köra ingång med
årets träningar på Påryds-banan.

Tornet har blåst ner under denna vinter oxå, men är nu upprest igen. En del arbeten
behövs, såsom lagning av staket och anslagstavla, nedsågning av träd mm.
Men detta hindrar inte att vi kör träningar, så får ban-skötarna bestämma om upp-
rustningarna.
Det kommer att göras en träningskalender, för vårsäsongen nu först, som kommer att
läggas ut på hemsidan.

Se till så att hundarna är redo, vaccinerade och i fin form 🙂 och att ni har all utrustning med
er till de första träningarna, för kontroll av tränarna.

Tänk på att hund med licens måste delta i MINST ett träningstillfälle innan tävlingssäsong.

Välkomna till säsong 2012 !

PS!! Träningsbloggen är nu igång – där hittar ni alltid aktuell info om kommande träning!

Hälsningar från Marie – ordförande Kalmar whippetrace

 

2010-01-05

Nytt År!

En önskan om en God Fortsättning på 2010!

Jag vill börja med att hälsa Er välkomna på årsmötet den 24/1.

Jag skulle även vilja vädja om att så många som möjligt ställer upp på att delta på
HS årsmöte i Habo den 6/3. (se under aktuellt)
Samåkning kommer att ordnas, hör av Er till mig för mer info.

Glöm inte heller att rösta på de nya poängberäkningsförslagen som inkommit inför
HS årsmöte!
Mail har gått ut till de som har, övriga får förslagen via vanlig post. Har de inte redan
kommit är de på väg.

Hälsningar från Marie – ordförande Kalmar whippetrace

 

2009-08-06

SM

En liten gratulation till alla Kalmarhundar och ägare, som deltog på SM 2009,
till deras fina placeringar!

Att ha 3 Kalmartikar bland de 6 bästa är inte illa- Grattis till ER .

Vi på hanhundssidan får kämpa lite till för att komma högre upp i finalerna, men många
av våra Kalmarkillar vann sina finaler- Grattis till dem oxå.

Hälsningar från Marie – ordförande Kalmar whippetrace

 

2009-05-13

Tack!

Till Er som kunde vara med och städa / röja inför tävlingen den 16 maj. Det blev mycket räfsat och röjt, området ser snyggt ut.

Hoppas Nu så många så möjligt kan komma och hjälpa till med allt möjligt under tävlingsdagen.
Vissa av Er har fått positioner att vara på, men det behövs alltid hjälp med uppvärmning,
start och nedvarvning av våra hundar, då det är svårt att hinna med sina egna vid
hemmatävling.
Och även avbytare på de olika positionerna behövs alltid.

Välkomna till vår första tävling 2009 och Lycka Till !

Hälsningar från Marie – ordförande Kalmar whippetrace

 

2009-03-15

Rapport ifrån HS årsmöte.

Den 7 mars var det dags för Årsmöte för whippetrace Sverige. Denna gång i Habo utanför Jönköping.

Gunnar, Donald, Jörgen, Tommy och jag var där och representerade Kalmar.
Under dagen deltog Gunnar och jag i fyra möten. Mycket skrivande blev det för mig som
har den trevliga ”lotten” att vara sekreterare i HS.

Under Årsmötesförhandlingarna deltog 30 personer från sex av de åtta ( dåvarande ) sektionerna.

Lite kort om vad som behandlades ;

* Ekonomin för WR Sverige är god, att inte WR-nytt längre utges är en besparande åtgärd.
Om än också lite trist, då tidningen var ett trevligt inslag, men den var dyr i omkostnader.

* Bengt Held valdes om till ordförande i WR Sverige.

* En ny sektion valdes in – Skåne/ Blekinge.
Där finns redan en interimsstyrelse som kommer att påbörja arbetet med att starta upp
verksamhet i Skåne/ Blekinge-regionen.

* Alla avgifter är oförändrade; licens, start , 25-krona osv.

* Årsmötet beslutade ENHÄLLIGT att Hans Dahlström – Kalmar, numera kan titulera sig
HEDERSMEDLEM i WR Sverige. GRATTIS Hans!
* Tävlingsdagarna fastslogs, se under vår länk tävlingar.

Nu hoppas och längtar vi alla till att först träningssäsongen snart kan komma igång och
sedan tävlingarna, som ju är några fler i år än förra året och det är positivt.

Hälsningar från Marie – ordförande Kalmar whippetrace

 

2009-02-27

VÄLKOMNA till Kalmar Whippetrace nya hemsida.

Jag skulle vilja TACKA vår nya webbmaster Helena Svanholm- Lundgren för hennes
jättejobb med att få till en så tjusig och fräsch hemsida till oss och för Er som tittar in.

Passa på att ”kika” runt, det finns mycket att titta på och läsa om. En hel del moderniteter,
som anmälan till tävling via ett föradresserat och lättifyllt formulär mm .

Hittar Ni något Ni undrar över eller om Ni hittar någon felaktig information eller dyl , tror
jag att Helena gärna tar emot ett mail, så förklarar eller rättar hon till.

Ha en trevlig stund med vår fina hemsida.

Hälsningar från Marie – ordförande Kalmar whippetrace